M35 - irány a határ

2011.01.08. 11:00

Egy jó hírrel ért véget az óév és ennek megírásával kezdődik az újév itt a blogon, ugyanis a NIF kiírta az M35-ös autópálya új, Berettyóújfaluig tartó szakaszának a különböző nyomvonalainak megtervezésére a pályázatot. A honlapon lévő híradás sajnos a tervezett kiépítési szintet nem tartalmazza, így az nem tudható, hogy 2X1 vagy 2X2 sávos gyorsforgalmi út tervezését rendelte el a NIF.

Hosszú ideje téma ez a médiában, a Derecske környéki gazdák próbálták elérni, hogy ne a magas aranykorona értékű földjeiken, hanem a környezetvédelmi oltalom alá eső területeken vezessen a nyomvonal. Mivel a kiírás több nyomvonal tanulmánytervének elkészítésére szól, nem vagyok abban biztos, hogy a keleti nyomvonal teljesen végleges, bár a hírek erről szólnak.

A projekt felgyorsulását az válthatta ki, hogy a jelenlegi kormányzat bevallottan kevesebb forrást kíván az autópálya hálózat fejlesztésére fordítani, így az M4 határig történő kiépítése a távoli jövőbe vész. Nem mintha az M35 ezen pályaszakaszának a kivitelezése nagyon gyorsan elkezdődne. A tervek szerint 2015 végén vagy 2016-ban indulna az építkezés. Addig pedig maradnak a Debrecenen, az autópálya irányába átkelő kamionok és egyéb tranzitforgalom.

Ezt az infót viszont keresgetés közben találtam. Talán jelez valamit, hogy a cikk 2010. április 3-án került ki a web-re: "Kósa Lajos hozzátette, hogy az ipari park jobb megközelítése érdekében a város egy kétszer két sávos autóutat építtet az M35-ös autópálya ondódi felhajtójáig." Szerintem továbbra is a reptér bekötését kellene erőltetni, mert a Kishegyesi út jelenlegi kiépítettségében tökéletesen elég még nagyon sokáig az ipari park megközelítésére az ondódi csomóponttól. Ezen a területen pedig a Határ út és a 4-es főút csomópontjának a fejlesztése lenne a legsürgetőbb feladat összekapcsolva a szováti leágazás szintbeli vasúti kereszteződésének megszüntetésével.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr752569093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2011.01.08. 20:06:53

Mióta a szováti utat újra aszfaltozták, a külföldi kamionok előszeretettel használják is ezt az összekötőutat a 47-es felé a határhoz.A sorompónál meg törik le a csapórudakat a figyelmetlen külföldi sofőrök.
süti beállítások módosítása