A mai bejegyzés azoknak az utcáknak a listája, melyek év, évtizedek óta várnak arra, hogy végre megszabaduljanak évtizedek óta foltozgatott kopófelületüktől, akár teljes rekonstrukció, akár csak egy új aszfaltréteg segítségével.

Több részre osztható a mogyorós csokoládé felülettel rendelkező utak listája.

Az első azok listája, melyek egyszer már fel lettek újítva, de azóta a folyamatosan növekvő terhelés miatt újra tönkrementek:
- Mester utca
- Nyugati utca
- Mikepércsi út

Nem tudni, tervezi-e a Közútkezelő, illetve Debrecen, hogy ezen utak burkolatát megújítsa.


A másodikak a sorban azok, melyek valamikor a jövőben (egyes utak esetében egyre távolabbiban) egy beruházás esetében meg fognak újulni:
- a 2-es villamos projekt keretében valószínűsíthetően új burkolatot kap a Thomas Mann, Békessy Béla és a Mikszáth Kálmán utca, azonban a Doberdó utcával kapcsolatban vannak kételyeim
- a Debrecent elkerülő út elkészülte után a Kassai utat illene a Közútkezelőnek egy teljes rekonstrukciónak alávetni, párban a Nyíl utca szélesítésével együtt
- a Sámsoni út 4 nyomvályúsítása elméletileg szintén napirenden van összekötve a Szolnok-Záhony vasútvonal teljes rekonstrukciójával, bár ebben a ciklusban nem valószínű, hogy ez a beruházás elkezdődik (ennek keretében fog elméletileg a Vágóhíd utca is 4 sávossá válni)
- kérdéses számomra, hogy a nyugati kiskörút beruházása kapcsán teljes egészében megújul-e a Piac és Nyugati utca között teljes hosszában a Hatvan, Széchenyi és Miklós utca
- Nagyerdei körút a Pallagi és Hadházi utak között, nem tudom mekkora részét fogják rendbe rakni a stadion beruházás keretében, remélhetőleg legalább a Pallagi út és Ady Endre utca között megvalósul

A harmadik csoportban vannak azok az utak és utcák, melyeknek a rendbetétele évek, évtizedek óta nincsen napirenden, bár az állapotuk nagyon is indokolná azt. Ezek közül mindössze egy olyan út van, mely a Közútkezelő kezelésében van, ez a Vámospércsi út. A többi Debrecen város kezelésében van, itt most csak a nagyobb forgalmúakat sorolom fel:
- Szt. Anna utca
- Létai út
- Bethlen utca
- Bólyai út az Ötvenhatosok terével együtt (tudom keresztezi a 2-es villamost, de nem hiszem, hogy a beruházás része lenne a rendbetétele)
- Kardos utca
- Laktanya utca

Mivel e két utóbbi a Füredi út és Nyíl utca alternatív útvonalán van, ezekben az esetekben azok rendezéséig ezeket sem ajánlatos szanálni.

Nagyon jó lenne látni, hogy van terve a fent említett utcák rendbe tételére, legalább távlatosan, mert ezek az utak olyanok, melyeket elhagyott a remény.

Update 2011-02-14: az írásból kimaradt a Móricz Zsigmond körút (különösen a Pallagi útnál lévő szakasz) és a Köntösgát sor, pedig ezek az utcák is régóta várnak a megújulásra. A Pallagi út városon belüli része pedig egyszer már rendbe lett téve, mégis mostanra a felület teljesen tönkrement.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr52654431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása