2010.10.31. 17:25

Szörfözés közben a következő információra bukkantam a Városháza hivatalos weboldalán:

"Az október 23-ai és október 30-ai szombati behajtási tilalmat az AKSD feloldja, így a behajtási díj megfizetése ellenében minden gépjárművet beengednek."

No comment...


Ezt a bejegyzést nem terveztem megírni, de a mai tapasztalataim sajnos arra indítanak, hogy mégis lejegyezzem azt.

A város ez alatt a 3 nap alatt a temetőhöz vezető utakat lezárta, oda elvileg csak a tömegközlekedési eszközök, a taxik és a virágárusok hajthatnak be. Ez helyes is, talán a mozgáskorlátozottak bejutását nem kellett volna akadályozni, viszont a parkolásnál sokan visszaélnek vele, talán emiatt itt már nem is próbálják kiszűrni a jogosulatlanokat, csak nem engedik be és kész.

DE AKKOR MITŐL VOLT TELE A TEMETŐ AUTÓKKAL?

A mai napon, gondolva arra, hogy talán ez a legkevésbé zsúfolt nap, beiktattuk a programba a köztemető felkeresését. Gyakorlatilag el kellett folyamatosan ugrálni az autók elől, folyamatosan jöttek-mentek, pedig egyikben sem volt kereskedelmi mennyiségű virág. Sokszor alig fértek el egymástól is. Az erdőben füstgáz szaga terjengett és nem túlzok.

A kocsinkhoz visszafelé baktatva külön öröm volt hallgatni a posztoló rendőr tanácsát egy 80 körüli néninek, hogy: "Tessék taxit hívni, mert csak azt engedhetem be."

Jó lenne, ha ehhez tényleg tartanák is magukat.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr522410592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása