Buszmegállók - ideiglenesen?

2011.05.14. 14:00

A Csigekert és Szabó Lőrinc utcák Debrecen legszebb, legápoltabb utcái közé tartoznak. Jó érzés végighajtani rajtuk, az ember pár pillanatra úgy érezheti, hogy nem is Közép-Európa keleti, inkább nyugati felén autózik.

Ebbe az idillbe most a közel lévő Dorottya utca mellett egy, a DKV-val kapcsolatos beruházás is kicsit belerondított. Azzal még semmi baj nincs alapvetően, hogy az egyre sűrűbben lakott területre, a vasút volt nyomvonalán a tömegközlekedés behatol. Remélhetőleg a Szabó Lőrinc utcán a tömegközlekedés megjelenése végre az oda nem való tankcsapda méretű fekvőrendőrök eltűnését is hozza majd, vagy legalábbis élhető méretűre csökkentését. Első blikkre ugyanis a buszok sanszosan fel fognak akadni a jelenlegieken.

Ennek a bejegyzésnek az apropóját azonban a "kiépítésre" került buszmegállók adják, melyek gyakorlatilag betonlapok ledobálását és homokkal történő megtámasztását jelentik. Igénytelen, teljesen ideiglenesnek ható kiépítésnek tűnik, ez nem illik az egyébként teljesen kulturáltan karbantartott városrészhez. A képek a Csigekert utcáról  magukért beszélnek, különösen a második:

Nagyon érdekes, hogy miközben eredetileg a Szabó Lőrincen is ugyanilyen kiépítést valósítottak meg pár napja, ma már itt kicsit igényesebben kialakított megállókkal lehetett találkozni. Azért a második képen itt is jól látszik, hogy szabályos megközelítésre leginkább a sáron keresztül van mód:

Azt, hogy a lehelyezett lapok és a padka között több centi szintkülönbség van, szerintem csak az olyan kötekedők, mint én veszik észre.

A Csigekert utcaival megegyező kivitelezést követett el a város a Nagyerdei körút és Kardos utca sarkán is. Erről a kereszteződésről már egy blogbejegyzés született, akkor többek közt a gyalogátkelőt hiányoltam a másik oldalon igényesen kiépített megállóval kapcsolatban. Nézzük meg a különbséget 3 fotón keresztül, ebből az első mutatja a Divinus oldalán lévőt:

Csak annyit kívánok, hogy ez a kiépítési minőség tényleg csak ideiglenes maradjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr522899575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2011.05.14. 16:31:33

Hát ha az utolsó képen lévő buszmegálló helyett is buszöblöt építenének, akkor annak a két fának sajnos mennie kéne, mert az Debrecenben csak úgy oldható meg. De amíg a DKV 1 milliárdos adóssága nem csökken, jobbra ne is számítson senki.
Arra azért kíváncsi lennék, mik voltak előző életükben, azok a szemmel láthatóan használt betonlapok?

subtotal 2011.05.14. 16:39:24

@Tepsifan: én ilyen betonlapokat a Basahalom utca végén láttam csak eddig, gondolom érted mire gondolok.
süti beállítások módosítása