2010.11.25.

Ma délután realizáltam, hogy az inkriminált 30-as tábla lekerült a város felőli oldalról, azaz mostmár nem kell arra az 100 méterre lelassítani.

Nem biztos, hogy a blogé, de siker.


2010.10.29.

Nem vagyok nagy barátja a 30-as korlátozások túlzásba vitt használatának, ez a korábbi bejegyzéseimből is kiderül. A mai bejegyzésben a Kishegyesi úti vasúti kereszteződés előtt kihelyezett 30-as korlátozó táblákkal foglalkozom.

A Kishegyesi úton közlekedve 30-as korlátozás érvényes mindkét irányból. Amíg a vasúti kereszteződéseknél belterületen 30-ra kellett lassítani, addig ezek a táblák se nem ártottak, se nem használtak. Azonban 2010 januárjától nem kell kötelezően 30-ra lassítani (csak fokozott óvatossággal közelíteni), ez az egyik pozitív változás az év elejei módosításokban.

A táblák azonban itt maradtak, mindkét irányból betarthatatlanul lassú vánszorgásra kényszerítve az ilyen táblákat magukra kötelezőnek érzőket.

A városból érkezve a Kishegyesi útban van egy enyhe kanyar, a korlátozás, pont ez előtt kezdődik. A korlátozás egyetlen okaként a kanyar után, de még a vasút előtt lévő kereszteződésre tudok gondolni, mert viszonylag rövid szakaszt lehet a Bartók Béla út felől érkezőknek balra belátni. Azonban mindenképpen érdekes, hogy miért pont ebben a kereszteződés veszélyes ez annyira, hogy korlátozni kell, mikor sok ehhez hasonló kereszteződésben nincs ilyen. Amit viszont abszolút nem értek, hogy a kereszteződés után miért van a 30 megismételve.

A város felé haladva a 30-as korlátozás a Tócópart utcánál kezdődik, hogy körülbelül 100 méter után a vicces, de teljesen érthető Vasútoldal névvel illetett utca kereszteződése feloldja a hatályát. Az eredeti kihelyezéskor még a vasúti kereszteződés ugye még biztosította a 30 hatályban maradását, ma azonban már nem ez a helyzet.

Megoldás?

Szívem szerint az összest leszerelném, kikaparnám a közepéből a számokat és úgy hasznosítanám más helyen újra.

Kompromisszumos megoldásként egyet - a kanyar előttit - meghagynék, de csak ha nagyon muszáj.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr672403668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

core 2010.10.30. 21:11:23

januártól a vasúti kereszteződés már feloldja a 30-t. Val'szeg azért maradt a 30-s korlátozás, mert az úttest leszűkül az átkelőhelyen....meg a nem amatőr fotósoknak is kell témát adni...
süti beállítások módosítása