A befejezetlen körút

2010.12.07. 07:15

Nem, nem a Nyíl utca megint a téma. Ezúttal 2 körúttal kintebb nézelődünk.

A mai bejegyzésem témája nem más, mint a Benczúr Gyula utca. Nem az a szakasz nincs befejezve, amelyik a Kassai úttól a Köztemető főbejáratáig tart, hanem az a rész, amelyik nem visz át a Pallagi útig, bár a legtöbb térképen szerepel, azt az érzetet keltve, mintha használható lenne. Azonban ez az út leginkább egy földút, nem több. Körülbelül 800 méteres szakasz ez, melynek egy része már jelenleg is ki van építve, amint az a Norc-os képeken is látszik:

Ez itt a Pallagi út felőli oldal a TEVA új irodaháza mellett

Ez az 'út' a Pallagi út és Ady Endre út (Köztemető főbejárat) között

 Ez pedig az útban lévő kanyar utáni rész a Köztemető felé

Pedig igény volna arra, hogy ezt az észak-nyugati félkört bezárják. A TEVA és a Klinika dolgozói, illetve azok, akiknek ott dolguk lenne, biztosan használnák a Kassai út irányában, a Köztemető látogatói is biztos  igénybe vennék. Nem beszélve azokról, akik a város északi részén kelet-nyugati irányban közlekednének.

A fejlesztés nagyban csökkentené a Móricz Zsigmond körút, a Nagyerdei körút és a Pallagi út terhelését csúcsidőben, mert jelenleg reggel a városból jövők, illetve este a város felé igyekvők ezekre az utakra ömlenek rá. A Móricz Zsigmond körút másik végén található keresztezés ebből az irányból érkező túlterhelését már érintettem egy korábbi posztban.

A Móricz Zsigmond körútnak a Pallagi úti kereszteződésben nagyon ajánlott lenne egy körforgalom kialakítása, ugyanúgy, ahogy a Köztemető főbejárata előtti rosszul szabályozott, körforgalomnak kinéző, de mégsem az területen is. A Móricz Zsigmond körútra ráférne az Auguszta bejárata és a Pallagi út között egy újraszőnyegezés, mert a szállított betegek elharapják a nyelvüket szállítás közben. A Benczúr Gyula utca Kassai útig terjedő szakasza csak éppenhogy van jobb állapotban.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr202497637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása