Hírek - 2010 február

2011.02.04. 16:30

Pár friss hír a debreceni utak világából:

1. A város szeretné a Böszörményi út és a Füredi út kereszteződésében a Böszörményi út jobbra kisívben kanyarodó ágait lekanyarodó sávvá szélesíteni. Mondanám, hogy a rest kétszer fárad, nem értettem már 2 évvel ezelőtt sem, hogy miért végeztek félmunkát, mert a felújítás után is, ha két autó várakozik a lámpánál a külső sávban, már nem férnek el mellettük a jobbra kanyarodók, megnövelve ezzel a várakozók számát. Cserébe viszont zöldnél a jobbra kanyarodók tartják fel az egyenesen haladni akarókat, míg a gyalogosokat engedik át. Mivel azonban akkor a Közútkezelő építtette át a kereszteződést, most pedig a Város akarja, inkább azt mondom jobb későn mint soha. Viszont ha már hozzáfognak, akkor szerintem nem csak a Böszörményi út lekanyarodó ágait kellene kiépíteni, hanem a Füredi útét is. Ha más nem legalább a városból kifelé vezető oldalon, mert a város felé tartó oldalon ennek helyhiány miatt bontás nélkül nincs realitása.

2. A Debrecen újság február 2-i számában, a 3-ik oldalon megjelent hír szerint az önkormányzat pályázatot nyújt be a Balmazújvárosi és Csigekert utcák kereszteződésének átépítésének támogatására. A beruházás bekerülési költségét 140 millió forintra becsülik, ehhez próbálnak 80 millió forintnyi támogatást szerezni. Talán a Nyíl utcai körforgalom sok éve pihenő forrását be lehetne ide forgatni, ki tudja. Sajnos linket nem találtam az újságban megjelent hírhez, mint ahogy a tervezett kialakítás sem ismert előttem. Azért ajánlanám a városnak ezt a bejegyzésem megfontolásra.

3. A Határ út Kishegyesi úti kereszteződésében kinn maradt a 30-as tábla, teljesen értelmetlen a jelenléte, az útfelújítás hónapokkal ezelőtt befejeződött. További 30-as táblák nehezítik az életet a Pesti utcán, ahol a parkolósávban lerakott csövek elé van kitéve. Semmi nem indokolja itt sem, hiszen a csövek akár parkoló autók is lehetnének, ráadásul a körülbelül 15 méter hosszban lerakott közműelemek után nincs feloldva a korlátozás, az egészen a Mester utcáig érvényben van, több száz méter hosszan. Majdnem ugyanez a helyzet a Benedek Elek téren a Rakovszky utca irányából érkezve immár több hete, ahol a két forgalmi sáv között bontották meg az aszfaltot és vezettek be sebességkorlátozást, ami teljesen értelmetlenül a Kossuth utcáig tart, mert a korlátozás feloldását elfelejtették kirakni.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr252638860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása