Ma este 6 körül a Bólyai utcán haladva arra lettem figyelmes, hogy gőzölög a friss aszfalt a parkolósávban, kicsivel később megpillantottam az aszfalt megmunkáló gépeket a Profi mögötti parkolóban. Előtte azért még át kellett bukkannom a Cívis utcánál húzódó, továbbra is ideiglenesen betemetett árkon.

A kocsiban ránéztem a külső hőmérséklet kijelzőre, mely -2 fokot mutatott. Ekkor nagyon megörültem, hiszen ezek szerint egy új, fantasztikus technológiával sikerült fagyban megoldani a melegaszfaltozást. Debrecen egy technológiai újítást vezetett be, remélhetőleg a tél első leheletére máris szétesni kezdő utaknál is alkalmazni fogják ezt. A másik lehetőségbe bele sem gondolok.

A lényegi hír ezen a héten ezügyben azonban mégiscsak az, hogy a csatornázási végtelen történet új céldátumot kapott, jövő év május 31-ére ígérik jelenleg a kivitelezés befejezését. Ha jól emlékszem idén év vége volt az a határidő, melyhez az EU a finanszírozást kötötte, remélem ez az indokként felhozott idei "év első felének szokatlan időjárási viszonyai" miatti késéstől nem kerül veszélybe.

A bejegyzés trackback címe:

https://debrecencruise.blog.hu/api/trackback/id/tr152512141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása